Antal dagar2
Avresa2024-02-03
Hemresa2024-02-04

Änglagård – musikalen på Oscarsteatern

Vuxen
2 795:–

  • Fåtal platser kvar

Musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! 

Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén Tootsie som just nu spelas på Oscarsteatern.

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.

Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Lördag

Under morgonen tar vi plats i bussen som tar oss till Stockholm. Vi stannar på Stavsjö Krog & Café, där möjlighet att fika finns för den som önskar. Vid ca 12:30 ankommer vi till Stockholm. Vi bor på Scandic Grand Central som ligger centralt i Stockholm mitt i emot Oscarsteatern. Fram till incheckning kan ske (senast kl 15) kan man  lämna väskor i hotellets bagagerum. Hotellets läge gör att vi har nära till butiker, gallerior och restauranger.

Musikalen Änglagård börjar kl 15:00 (matinéföreställning) på Oscarteatern. Vi har kategori A-biljetter på 1:a balkong (samma pris och kategori som parkettbiljetter). Sedan har ni kvällen fri där ni t ex kan gå på restaurang i huvudstaden.

Söndag

Efter en skön sovmorgon och god hotellfrukost, checkar ut senast kl 12:00 och ställer väskorna i bagagerummet, efter det fri tid fram till hemresan. 14:00 tar bussen oss till Småland. Vi gör paus i Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta mat. Åter i Nässjö ca: 19:00.

Visa hela beskrivningen

Smidiga anslutningar

Reseplanering

07:00

Nässjö, Korngatan 3 (Reinholds Buss, inhägnad parkering ingår)

07:40

Jönköping, Resecentrum (fd bussgods)

07:55

Huskvarna, Stadshuset (nya biblioteket)

08:15

Gränna, Circle K

08:55

Mjölby, Mc Donald´s

09:10

Linköping, Samåkningsparkeringen IKEA

12:30

Framme,