Antal dagar9
Avresa2020-02-28
Hemresa2020-03-07

Terzolas, Val di Sole, Italien V10

Vuxen
7 250:–
Barn under 12 år
5 075:–

  • Många platser kvar

Skidåkning i Italien, 6 dagars skidåkning i bl.a. Madonna di Campiglio. Italien erbjuder upplevelser för alla, både till de erfarna skidåkarna som har åkt på skidresor många gånger, men även till er som ska åka för första gången.

Dolomiterna i norra italienska alperna är ett av de finaste berglandskapen i världen. Bergskedjan består av 18 toppar som reser sig mer än 3000 meter över havet. Val di Sole är det mest omfattande skidområdet i västra Trentino och rena paradiset för de som brinner för sagolik alpin skidåkning. Här finner man över 380 km preparerade pister och 150 liftar i åtta skidområden.

Utresan
Utresa sker under fredagen och tid och plats står på ditt resebevis. Semesterkänslan infinner sig redan på bussen söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp innan Malmö, vi passerar Öresundsbron på vår väg mot färjan i Gedser. Överfarten till Rostock tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att äta ombord. Därefter tar vi oss genom Tyskland och Österrike. På förmiddagen kommer vi in i Italien och anländer till hotellet vid lunchtid.

Pippo Hotel ***
Paola Graifenberg och hennes bröder välkomnar oss till detta trevliga familjedrivna hotell. Hotellet ligger i hjärtat av Val di Sole dalen i byn Terzolas. Samtliga rum har dusch, toalett och TV. Många av rummen har även balkong, dock ingen garanti och kan inte förbokas. Halvpension serveras i hotellets restaurang, frukosten som buffé, trerättersmiddag serveras på kvällarna. Tillgång till relaxavdelning finns.

Skidåkning
Under de sex skiddagarna väljer man själv efter eget tycke och smak vilket område man vill åka till. Hotellet kör med egna transferbussar till närmsta skidsystemet som börjar i Daolasa. Liftkortet gäller i åtta skidsystem bl.a. Madonna di Campiglio, Folgarida-Marilleva. Under veckan tar vi vår egen buss till Passo Tonale.

Hemresan
På fredagen har vi möjlighet att åka skidor hela dagen. Åter på hotellet har vi tillgång till dusch, bagagerum innan vi äter gemensamma middag vid 17:00 tiden. Hemresan går omvänt utresan med beräknad hemkomst till Malmbäck vid 17-tiden på fredagen.

Liftkort och skidhyra
Superskirama 6 dagar. Vuxen 303 €, Ungdom (född efter 30/11 2003) 212 €, Barn (född efter 30/11 2011) 152 €. Liftkorten beställs i förväg och finns färdiga när vi kommer fram. Betalas via Swish till dagsaktuell kurs på plats i Italien.

Det kommer finnas möjlighet att hyra skidor vid liftstationen i Daolasa.

Bokning görs via hemsidan, mail eller telefon. Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell special kost. Tips! Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.

Visa hela beskrivningen

Smidiga anslutningar

Reseplanering

12:00

Malmbäck, Reinholds Buss

12:55

Värnamo, Bredasten (Circle K)

14:20

Örkelljunga, Skåneporten (Circle K)

15:40

Malmö, Shell Lockarp

16:10

Malmö, Hyllie station (Bussparkering vid Vattentornet)

Italien,