Antal dagar9
Avresa2022-02-11
Hemresa2022-02-19

Uttendorf, Österrike V7

Vuxen
8 355:–
Barn upp till 12 år
5 849:–

  • Just nu inga platser tillgängliga

Mitt i alperna, i Stubachdalen, ligger den gemytliga byn Uttendorf inramad av berg och glaciärer. Hit har vi arrangerat resor under många år och känner området väl. Från Uttendorf når vi skidområden som Zell am See, Kaprun/Kitzsteinhorn, Saalbach och Hollersbach/Kitzbühel. Skidområden som bjuder på fantastisk skidåkning för alla. Från långa härliga familjebackar till svarta pister och funparks. Att efter några åk få slå sig ner på en topp och njuta den milsvida utsikten är fantastisk. Detta i kombination med härlig gemenskap och god mat gör skidsemestern svårslagen.

Utresa

Utresa sker på fredagsförmiddagen, tid och plats står på ditt resebevis. En härlig känsla av förväntan infinner sig i bussen och säkert utbyts det tips på vilka pister man inte bör missa under veckan. Vi gör ett stopp på vägen till Malmö. Vi passerar Öresundsbron innan vi når Gedser och färjan. Under överfarten, som tar ca. 2 tim, finns möjlighet att äta och göra sig redo för nattens resa. Vid ankomsten till Rostock påbörjar vi nattkörningen, om allt går som planerat når vi vårt hotell och Uttendorf lördag morgon. Vid ankomst serveras kaffe/te och fralla innan det är dags att byta om till skidkläder. Vid ankomst står vår buss stilla, och vi hänvisar till det lokala tåget till Holersbach/Zell am See. Efter dagens skidåkning får ni tillgång till era rum.

Hemresa

Vi lämnar Uttendorf vid 18-tiden. Sista skiddagen står vår buss stilla och vi hänvisar till det lokala tåget till Hollersbach. Åter på hotellet har ni tillgång till era rum. Gemensam middag. Hemresan går omvänt utresan med beräknad hemkomst lördag eftermiddag.

Uttendorf

Uttendorf är en liten, gemytlig och gästvänlig by som ligger mellan Mittersill och Zell am See. Här finns mataffär, post och bank. Skidor finns att hyra hos Günther Sport 2000.

Pension Koch

Familjeägda Pension Koch ligger mitt i byn med utsikt över de närliggande bergen. Samtliga rum har dusch, toalett, TV och WIFI. En del rum har balkong, dock ingen garanti och kan ej förbokas. Halvpension i hotellets restaurang, frukost som buffé och trerättersmiddag på kvällen. Lekrum för mindre barn, bordtennis, biljard och relaxavdelning med bastu.

SKIDSAFARI

Med hänsyn till väder och vind besöker vi olika skidområden under veckan, målsättningen är att ni skall få upptäcka så många som möjligt.

Kitzsteinhorn

Det är 20 km från Uttendorf till glaciären Kitzsteinhorn. Flertalet liftar ligger på mellan 2.000 och 3.000 meters höjd. Tack vare höjden är snöförhållandena på “Kitz” alltid på topp, här behövs inga snökanoner.

Zell am See

Det välkända Schmittenhöhe i Zell am See ligger 17 km från Uttendorf. Hela 77 km välpreparerade backar väntar på Dig! Ett skidparadis för alla typer av skidåkare.

Hollersbach/Kitzbühel

Kitzbühel erbjuder över 150 km preparerade backar och 56 liftar. Tack vare den nya Panoramabanan som utgår från Hollersbach, bara 13 km från Uttendorf, tar Du Dig smidigt upp i detta skideldorado. Utmana Dig själv att hinna ända till Kirchberg och tillbaka till Hollersbach på en dag!

Saalbach/Hinterglemm

En mycket bra och omtyckt anläggning. 55 liftar ställer över 270 km skidbackar till förfogande. Med ett högre tempo kan man komma runt systemet på en dag. Även roliga specialbackar som Fun-Parks, Halfpipes, puckelpister mm.

Wildkogel Neukirchen

Familjevänliga skidområdet i Neukirchen växer ständigt. Här väntar 18 liftar i ett välpreparerat område med 60 km pist. Vill du prova på att åka rodel, här finns möjligheten att åka en av de längsta banorna i Österrike, 14 km lång.

Wisee Uttendorf

Byns egna skidsystem, ett mindre system där topparna ligger på 2.600m. För att komma till Wisee tar man lokalbussen utanför hotellet. Är ni intresserade av att åka offpist med kunnig guide?

Liftkort

Salzburgersuperski card 7 dagar – Vuxen 350 €, Ungdom 260 € (födda 2003-2005), Barn 173 € (födda 2006-2015). Depositionsavgift ca: 2-5€/ kort. Liftkorten beställs i förväg och finns färdiga när vi kommer fram. Betalas via Swish till dagsaktuell kurs på plats i Österrike.

Bokning görs via hemsidan, mail eller telefon. Meddela redan vid bokning om allergier eller eventuell specialkost. Tips! Se över era försäkringar före avresa, i vissa betalkort och försäkringar ingår reseförsäkring.

Visa hela beskrivningen

Smidiga anslutningar

Reseplanering

09:30

Nässjö, Korngatan 3 (Reinholds Buss)

10:00

Malmbäck, Reinholds Buss

10:55

Värnamo, Bredasten (Circle K)

12:20

Örkelljunga, Skåneporten (Circle K)

13:40

Malmö, Shell Lockarp

14:30

Malmö, Hyllie station (Bussparkering vid Vattentornet)

08:00

Österrike,