Antal dagar9
Avresa2021-10-02
Hemresa2021-10-10

Vandringsresa till Österrike

Pris/person
9 250:–

Vår vandringsresa går till Pinzgau i Salzburgerland och den lilla trevliga byn Uttendorf. Vi befinner oss också i alpernas största nationalpark, en oas för den som är äventyrs-, natur- och vandringsintresserad. På trevliga Stubacher Hof njuter vi av österrikisk atmosfär, god mat och skön nattsömn efter aktiva dagar i underbar natur.

Lördag, Hemorten – Tyskland

Avresa tidig morgon från våra hemtrakter via Öresundsbron och Danmark till Gedser och den väntande färjan. Överfarten tar 2 timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Framme i Rostock fortsätter vi söderut förbi Berlin. I trakterna runt Leipzig blir vår första övernattning, vi äter i middag på hotellet.

Söndag, Tyskland – Österrike, Uttendorf

Efter frukost fortsätter vi resan söderut genom de tyska delstaterna Thüringen och Bayern. Framåt eftermiddagen skymtar vi alptoppar och Österrike. Via Kitzbühel och Mittersill når vi Uttendorf och Stubacher Hof som blir vår fasta punkt under veckan. Här hälsas vi välkomna av familjen Altenberger. När vi installerat oss på våra rum äter vi gemensam middag tillsammans.

Måndag – Fredag, Vandring och utflykter

Vi befinner oss i Europas största nationalpark Hohe Tauern och med mäktiga bergstoppar som Groβglockner och Groβvenediger, en stor glaciär samt det imponerande vattenfallet Krimmler, är nationalparken Hohe Tauern ett riktigt naturunder. Under veckan vandrar vi tillsammans med familjen Altenberger. Vill ni göra utflykter på egen hand hjälper de till med tips och förslag. Strax utanför hotellet går den smalspåriga järnvägen mellan Mittersill och Zell am See.

Lördag, Uttendorf – Tyskland

Efter härliga dagar tar vi farväl av familjen Altenberger och Uttendorf för den här gången. Några timmar senare är vi åter i Tyskland. Vi passerar München och tar oss norrut via Nürnberg-Leipzig och når till slut vår övernattningsdestination i trakterna kring Leipzig. Gemensam middag på hotellet.

Söndag, Tyskland – Hemorten

Efter resans sista frukost tar vi oss norrut genom Tyskland. Färja Rostock – Gedser, vi äter en gemensam lunchbuffé ombord på båten. Om tid medges stannar vi för en stunds gränshandel innan vi kör ombord på färjan. Resan fortsätter genom Danmark och via Öresundsbron kommer vi åter till Sverige. Några timmar senare når vi vår hemtrakt förhoppningsvis fyllda med alpluft, minnen och upplevelser.

Övrigt: Tänk på att ta med pass samt europeiskt sjukförsäkringskort, bra skor, oömma funktionskläder, regnkläder, ryggsäck, solskyddskräm, termos.

Vi reserverar oss för att behöva justera resans pris pga valutaförändringar. Även avresetider och hållplatser kan förändras fram till avresa, i så fall informeras ni om det med en ny bekräftelse.

Visa hela beskrivningen

Smidiga anslutningar

Reseplanering

05:00

Malmbäck, Reinholds Buss

05:20

Nässjö, Korngatan 3 (Reinholds Buss)

06:00

Jönköping, M2 Center (Circle K)

07:00

Värnamo, Bredasten (Circle K)

08:25

Örkelljunga, Skåneporten (Circle K)

09:35

Malmö, Shell Lockarp

10:15

Malmö, Hyllie station (Bussparkering vid Vattentornet)

Framme,