Inför resan

Nedan följer information som är bra att veta inför din resa med oss.

Bussresan

Åka buss är trevligt! Redan första resdagen får du nya vänner eller kanske träffa gamla bekanta med gemensamma reseminnen. Även själva resan till semestermålet blir spännande med kortare besök vid sidan av stora vägar och med bussen kommer du alltid nära till sevärdheterna. Alla bussar är helturistbussar, rökfria och utrustade med bekväma fällbara säten, WC, säkerhetsbälten, luftkonditionering, radio, dvd och kylskåp. Självklart är de godkända för körning i de s.k. miljözonerna och har kontrollerade bromsar. På resor längre än tre dagar byter vi plats i bussen varje dag. Vi kör i etapper om ca 2-3 timmar och stannar för bensträckare med kaffe- och lunchpauser. Det är tryggt att vara i säkra händer. Våra chaufförer är handplockade för uppgiften, har vana och erfarenhet.

Pass

Trots att passkontroll endast sker i undantagsfall inom Schengenområdet, måste du kunna legitimera dig under vistelsen utomlands. Passet och det nationella id-kortet är då de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.

Mat

På de flesta av våra långresor ingår halvpension, även första och sista resdagen. Önskas vegetarisk kost eller specialkost p.g.a. allergier eller sjukdom vänligen meddela detta vid bokningen.

Hotell

Vi väljer med omsorg våra hotell när det gäller standard, läge, mat och service. Ofta kan vi därför erbjuda Dig vistelse i privatägda, mindre hotell med personlig service och det lilla extra, som bidrar till en lyckad semesterresa.

Reseledare

Reseledaren spelar en viktig roll under en resa. Våra guider har lång erfarenhet samt goda kunskaper om resmålet. Låt dem ta hand om eventuella frågor som kan uppstå under resan, medan du lutar dig tillbaka i stolen och kopplar av.

Valuta

Det står i faktarutan vid varje resa vilken valuta som gäller på respektive resmål.

Önskemål

Önskemål om att sitta tillsammans i buss och restaurang samt önskemål om rum nära varandra o.s.v. ska meddelas vid bokning. Plats långt fram i bussen kan endast ske i mån av plats. Vi kan inte garantera utfallet.

Barnrabatt

Det är en upplevelse att resa med barn. Hos oss får man generösa rabatter.
Barn 0-2 år reser gratis, barn 3-6 år får 50% rabatt, barn 7-15 år får 25% rabatt i extrabädd. Rabatten gäller samtliga resmål med undantag för teaterbiljetten på teaterresor, flygresor, Cinderellakryssningar samt resor med särskilda barnpriser.

Resehandlingar

Resenärerna har skyldighet att kontrollera färdhandlingar så snart de erhållits och påtala eventuella felaktigheter omgående. Detta är extra viktigt när det gäller resor med flyg eftersom namn på flygbiljetten måste stämma överens med passet. Flygbolagen tar ut en kostnad för att ändra namnet på flygbiljetten.

Resepass (endast på Erlings Resors resor)

För varje resdag får man en stämpel i passet av reseledaren. Samla på dagar, dessa kan du använda som delbetalning på kommande resor.
20 dagar 300:-
40 dagar 700:-
60 dagar 1200:-
Respasset är personligt, får inte överlåtas och måste medföras på varje resa för att man ska få nya stämplar. Stämplas inte i efterhand. Passet gäller endast på katalogresor.

Bagage

Du får ha med dig en normal resväska och ett litet handbagage. Du ansvarar för att bagaget flyttas till och från buss och hotellrum. Kontrollera själv att resväskan blir lastad in i bussen. Väskorna ska vara märkta med namn och adress. Vid flygresor skickar vi bagagelappar i samband med flygbiljetten.

Kvarglömds effekter

Tänk på att kvarglömda effekter kan vara svåra att återfå. Vi har mycket begränsade resurser till efterlysning. Kontrollera därför mycket noggrant hotellrum, restaurang och buss innan du lämnar dessa. Kvarglömda effekter sparas i en månad.

Funktionshinder

Gäster med funktionshinder är naturligtvis välkomna med på våra resor. En förutsättning är dock att Erlings Resor informeras om funktionshindrets art, så att vi kan hjälpa till i valet av resa. Våra bussar är inte utrustade med lift eller liknande. Resenär med funktionshinder måste själv kunna gå ombord på bussen. Vår personal bär inte.

Samarbete mellan researrangörer

På flertalet av våra resmål i katalogen samarbetar vi med Erlings Resor AB. Detta gör att våra avgångar blir ännu säkrare och att vi kan hålla nere priserna och ge ett större utbud.

Påstigningsplatser

Vi har påstigning från flera orter i Småland. Inga anslutningstillägg förekommer från de påstigningsorter som vi erbjuder, dock kan det förekomma anslutningsbussar till och från huvudbussen med anledning av chaufförens arbetstider, miljötänkande och geografiska omständigheter.

Betalning av resan

Efter gjord bokning erhåller man Resebevis samt inbetalningskort med OCR nummer. Dessa ska betalas till BG 844-0703, som står angivet på inbetalningskortet.

Flygresor

Stavning av ditt namn på flygbiljetten måste vara densamma som i ditt pass. Det är viktigt kontrollera att ert namn är rättstavat redan på resebeviset, som skickas till er vid bokning. Flygbolaget tar ut en avgift för ändring av namn och stavning. Vi kan därför bli tvungna att debitera er vid eventuella ändringar. Vi reserverar oss för ändringar av flygtider, flygskatt och flygbolag. Eventuella ändringar av flygtider och flygbolag kan innebära att vi måste justera programmet något. I de fall ändring av avresetider eller inställd resa sker kan ej ersättning ges för kostnader av kringarrangemang såsom tågbiljetter, hotellövernattningar eller liknande.

Priserna

I vårt program ser du tydligt vad som ingår i resans pris. Vi har oftast halvpension – två måltider per dag – från första till sista resdagen. Vi väljer våra hotell med omsorg när det gäller standard, läge, mat och service. Dryck ingår endast om det anges i resefaktan vid respektive resa. Utflykter ingår i de flesta resor, läs mer i faktaurutan på respektive resa.

Nyheter

Aktuellt

Prenumerera

Senaste nytt direkt i din inkorg